Forældrekøbets 5 trin

Læs vores 5-trins guide til et vellykket forældrekøb – og vær godt forberedt, inden du investerer. Vi gennemgår de vigtigste stadier – fra boligsøgning til boligsalg.

Kontakt os gerne, hvis du overvejer forældrekøb. Vi har mange års erfaring på området, så vi kan helt sikkert hjælpe dig videre.

#1 Find egnet bolig

Det betaler sig at tænke fremad, når du går på jagt efter en lejlighed, der skal anvendes som forældrekøb.

Er din tidshorisont kort eller overvejer du at leje ud til fremmede efter studietiden? Skal dit barn bo alene eller dele lejligheden med andre? Og kunne det være en fordel at finde en bolig, du selv har lyst til at bo i senere?

#2 Budget og husleje

To boliger, der koster det samme på papiret kan have vidt forskellig økonomi. Et gennemarbejdet budget er en forudsætning for at kunne se, om den samlede økonomi hænger sammen.

Vær omhyggelig med at finde den rette husleje. Det kan ende med at koste dyrt, hvis lejen sættes for højt eller for lavt.

#3 Køb boligen

Ofte skal der handles hurtigt, når den rette bolig er fundet. Særligt op til studiestart går salget af attraktive lejligheder stærkt.

Læs her, hvornår du trygt kan skrive under på en købsaftale, og hvilke områder, du bør søge rådgivning til.

#4 Skat og regnskab

Hvilken skattemæssig ordning er den optimale? Hvilke fradrag har man mulighed for at få, og hvilke krav stiller SKAT til regnskab?

Få overblikket over fordele og ulemper ved de forskellige skattemæssige ordninger.

#5 Når boligen skal sælges

Når forældrekøbet ikke længere er aktuelt, har du flere muligheder. Du kan sælge til dit barn på gunstige vilkår, beholde lejligheden til udlejning eller sælge den.

Hvad du gør, og hvordan du griber det an, kan have stor betydning for, hvor meget du skal betale i skat.